Mei 2019, Ardennen.

Ik wilde dit jaar mijn (komende) verjaardag anders dan anders vieren, 70 is ten slotte niet niks. Gegeven mijn levenslange passie voor motorrijden leek het me passend daarmee iets te doen. Daarom nodigde ik een aantal mensen uit met wie ik in het verleden motorbelevenissen deelde. Jammer dat niet iedereen kon, maar uiteindelijk stemden Kees, Hugo, Ruud en Peter in met een gezamenlijk motorweekend.
Ik huurde wat kamers en bestelde voedsel bij de Baton Rouge in Vielsalm. Een echt motorhotel: het moest passen in de sfeer van het weekend.
Vroeg in de ochtend reed ik naar Hugo en met hem naar Ruud. Vervolgens op naar Utrecht waar we Peter troffen en binnendoor naar Kees en Mieke waar we op de koffie waren genodigd.


Bijna klaar bij Kees,


en weg...

Ik had de aanrijroute zoals gesuggereerd door Baton Rouge in de GPS gezet en dat bleek een aardige. Leuk gereden, geluncht en genoten van prima weer. Het kostte wel wat tijd dat binnendoor rijden maar laat in de middag kwamen we gezond en met pijnlijke konten aan.


Eerste biertje in Vielsalm.

Zaterdag de 18e maakten we 's morgens een wandeling rond het nabij gelegen meer en daarna reden we een route die door de Baton Rouge was gesuggereerd. Die voerde door Belgie, Luxemburg en Duitsland. Alleraardigst. Ik was vergeten om in de routering van de GPS 'vermijden onverhard' in te schakelen wat in eerste instantie leidde tot wat U-bochten. Wederom fraai weer en een mix van slechte kleine en bredere strakke wegen.


Parkeerplaats bij lunch...


en de oudjes aan de lunch.

De eerste avond was het eten wat tegen gevallen maar zaterdag werd ons een heerlijke bbq met salades voorgetoverd. Na het dessert maakten Hugo en ik een wandeling door Vielsalm. De avond werd verder opgevrolijkt met drankjes en discussies.


De stalling wordt leeggetrokken voor de terugreis.

Zondag al vroeg wakker door de herrie die sommige gasten maakten. Het weer leek niet best te worden dus regenbroek aan. Peter leidde ons richting Maastricht over natte wegen maar regenen deed het niet. Vlak voor Maastricht lunchten we nog eenmaal en namen afscheid. Kees ging naar het westen, Peter en Ruud namen vanaf Maastricht de snelweg en Hugo en ik reden binnendoor tot Eindhoven.

Zonder technische of andere problemen was het een amusant weekend geweest met veel discussies over de ellende in de wereld en gelach over verhalen uit de oude doos.


back