Juni 2021.

Al sinds ik begon met motorrijden heb ik me geergerd aan de slechte kwaliteit van motorbroeken, met name de regenbestendigheid. Omdat ik voorheen veel reed was na 1 a 2 jaar al sprake van lekkages. Ik koop daarom nu een broek met verwijderbare regen layer (plus een reserve layer). Als een dag regenvrij lijkt te worden zal ik die layer eruit halen. Dat zou de levensduur moeten verbeteren.

2 juni. Met de Alp naar Amsterdam om bij Bikeroutfit een Rev'it Offtrack broek te passen. Afgezien van de verkeerde inschatting van de maat vond ik het een onhandige broek, Geen succes dus, wel lekker om even te rijden.

De 3e weer met de Alp op pad, naar Rob's Accesoires in 't Zand. Daar was een Lindstrands Taal broek voor een aardige prijs aangeboden (149 euro). Een bijzonder lelijke broek maar perfect passend en met uitneembare regenlayer. Gekocht en zo voor joker naar huis gereden...

Op 10 juni naar Alkmaar met de Tiger voor oogcontrole in het ziekenhuis. Op de terugweg bandenspanning gecheckt en getankt voor een tripje naar

Limburg en Frankrijk, 10-18 juni.

Eindelijk was het zover: een ritje naar Frankrijk was mogelijk en hotels, campings en restaurants waren open. Ik had afgesproken om op bezoek te gaan bij oud-collega en vriend Gerard en daarna bij Louise in Maastricht. Ik had voor 3 nachten geboekt in klooster/hotel Rolduc in Kerkrade.

Na een zonnige rit over kleine wegen en langs rivieren stond Gerard me al bij de kloosterpoort op te wachten.


Langs de Waal


Nacht bij het klooster...

We gingen, nadat ik met veel moeite een kamer had bezet (sleutels waren niet in orde), lekker uit eten en maakten wandelplannen voor de volgende dag. Plannen die ook werden uitgevoerd; het werd een wandeling langs een riviertje en door bossen. Prima. Ook die avond wilden we uit eten maar ondanks lang wachten kregen we in Rolduc niets opgediend!


Gerard still going strong at 80!

Na de wandeldag reed ik naar Maastricht om bij Louise op bezoek te gaan. Eerst koffie en kennis maken met Ronja, haar vrolijke viervoeter. Daarna een leuk wandelingetje langs de oude vestingmuren op weg naar het terras van Marres, een cultureel centrum. Ik genoot van de lekkere lunch en de gesprekken met Louise. Alsof er geen 50+ jaar waren voorbij gegaan!

De volgende dag, zondag, ging ik op weg naar La Souterraine in de Creuse. Ik volgde de route die ik had bedacht tot de gps me in de war begon te brengen. Na enig nadenken kwam ik tot de conclusie dat ik een te beperkte kaart had geladen. De gps toonde nu alleen nog maar een onbruikbare basiskaart. Gelukkig had ik wel een stel campings geladen en met enig zoekwerk bereikte ik er een. De volgende dag kocht ik een gedetailleerde wegenkaart wat het rijden eenvoudiger maakte. Maandagavond bereikte ik de door Peter opgegeven camping in La Souterraine waar het wel veel moeite kostte om binnen te komen omdat de receptie onbemand bleef.

Nadat de tent was opgezet reden we naar het centrum van het stadje om samen met Jolanda en Ton wat te drinken. Goed ze weer te zien.

De volgende dagen toerden we o.l.v. Peter terug naar het noorden. De hitte was enorm, het was vrijwel onmogelijk mijn motorjas uit te krijgen, zo plakte die. Voor vrijdag was slecht weer aangekondigd. Daarom namen we uit voorzorg op donderdag maar een hotel. Peter en Connie wilden nog naar de kust, ik vond het welletjes en besloot vrijdag in een keer naar huis te rijden. Van regen had ik geen last, wel van de hitte en pijnlijke billen. Na 550 km thuisgekomen brak er een enorm onweer uit, ik had mazzel gehad voor een keer!


Kamperen als vanouds.

.

.

.

Op de 23e naar Schoorl met de Alp om een duinwandeling te maken met Gab.


back