Augustus 2018.

De 1e even langs bij neef Hans. Hij was niet thuis, toch even lekker gereden.

Na de Scandinavie reis en de servicebeurt van de Triumph tijd voor een proefrit met passagier over de snelweg. Op 2 aug daarom op bezoek bij schoonzus Elly. Wat een verschil met de Transalp! Altijd vermogen genoeg en bij 140 km/u is er nog steeds ruimte voor vlotte acceleratie. Wel weer even wennen...

Daags erna langs Bakker Framebouw gereden. Eugenie klaagde over een te scherpe kniehoek, daarom laat ik haar voetsteunen lager zetten, wel met een demontabel systeem.


.

15 augustus haalde ik de motor weer op bij Bakker, 230 euro armer en een prima set verlagers rijker. De voetsteunen zitten nu 8 cm lager.

Vrijdag de 17e een rondje gereden om een nieuwe gps voedingskabel te kopen en de Triumph af te tanken. De zaterdag erop naar Lisse. Ik wilde de setup met gps op de tanktas proberen en natuurlijk was Eugenie benieuwd naar het effect van de verlaagde voetsteunen. Eugenie was tevreden en de gps opstelling was ook OK. Jammer dat de nieuwe voedingskabel niet voldeed: die trilde steeds uit de connector.


back