Kroatie juni 2016.

5000 kilometer het slechte weer ontlopen...

Een zomerrit naar Kroatie met Peet en Con. Hoewel, zomer, het was erg slecht weer in Duitsland en Oostenrijk. Daarom besloten we op het laatst via Frankrijk en Italie te rijden. We werden beloond met meestal goed weer.
In Belgie en Frankrijk reden we nog leuk. We kampeerden, in Wiltz noodgedwongen omdat de stad ontoegankelijk was, en genoten van vleesrijke maaltijden.
Italie was saai. Na een dag vervelende kleine wegen namen we de volgende dag de snelweg richting Slovenie. Ook saai maar het schoot op. Kort maar erg leuk door Slovenie gereden en daarna 3 Kroatische eilanden gedaan. Hier verbleven we in appartementen die goedkoper (minder dan 40 euro) waren dan de mega campings daar. De eilanden zelf waren niet bijzonder.
Vervolgens gingen we het binnenland van Kroatie in. Dat beviel veel beter, kleine wegen door prachtig gebied. De meren van Plitvice bezocht en in Slovenie de grotten van Postojna.
In Oostenrijk namen we de Grossglockner hochalpenstrasse. Voor 25 euro heb je dan ook wat. Jammer dat aan de noordzijde geen uitzicht meer was: mist. De laatste dagen, na Zuid Duitsland, vooral snelweg gereden. Opschieten was belangrijker dan tijd verdoen in druk en bekend gebied.
Weer 5000 km pechvrij gereden, een paar druppels olie erbij in de TA was alles. Uiteraard mankeerde er aan de CRF1000 helemaal niets!


De eerste stop in Belgie bij een overvol beekje.


Een primitieve schuilplaats voor pijp roken.


Kamperen in Asti bij Turijn.


Ergens in Slovenie.


Tamelijk veel leuke weggetjes daar,


en dorpjes.


Soms was een onderkomen lastig te vinden...


Op de eilanden en aan de kust zagen we erg veel pittoreske haventjes, tot vervelens toe.


Na de eilanden, hier in beeld, het binnenland ingeklommen.


Plitvice.


Plitvice en wij.


Kamperen bij Postojna.


Genieten...


Postojna


Koken bij Postojna.


Lunch in Slovenie.


De Grossglockner weg.


back