Oudjaar 2015.

We waren uitgenodigd bij Peter en Connie om bij hen oud- en nieuw te vieren in Frankrijk waar zij een huis hadden gehuurd. Het beloofde mooi weer te blijven, veel te warm voor de tijd van het jaar, dus we besloten de motor te pakken. Zondag 27/12 stonden we vroeg op, hingen de koffers aan de motor en gingen op pad. Tot Mons in het zuiden in Belgie reden we over de snelweg. Daar getankt en wat warms gedronken. Even later besloot de motor ermee te stoppen.

Het bleek dat de vacuum aansturing van de benzinekraan niet werkte omdat het slangetje was losgeschoten. Blijkbaar had de monteur het oude lekke slangetje vervangen door een exemplaar dat of te wijd of van een verkeerd materiaal was. Met wat plakband werd het probleem door Eugenie opgelost.

Kort daarna belandden we op de leukere weggetjes in Frankrijk. Het ging wel wat langzamer maar was stukken leuker. Af en toe hielden we een korte pauze maar omdat het einddoel van die dag Montargis was moesten we wel doorgaan. Acht kilometer voor Montargis stuurde de gps me naar rechts.

Het bleek echter 1 afslag te vroeg te zijn, ik stopte om om te draaien maar de weg liep af en mijn voet raakte te laat het wegdek. Daar lagen we dus. Een sigaartje om de zaak te overdenken, koffers eraf, motor overeind en weer op weg naar het Campanile hotel. Na douchen een chinees buffet eer aan gedaan.

We hadden maandag wat meer drukte op de weg verwacht maar die bleef uit. Het landschap was inmiddels prachtig geworden, over kleine boerenweggetjes rijdend genoten we er volop van. Omdat we gisteren ruim meer dan de helft hadden gereden konden we het deze dag rustig aan doen.

Voor donker kwamen we dan ook op de bestemming aan, een huis even buiten Meilhards. Het was goed onze vrienden weer te zien.

Na een avond met eten en drinken bij het haardvuur bezochten we per auto (de rest van de week bleef de motor staan) de plaats Sarlat. Een prachtige binnenstad, een kerstmarkt, een kunsttentoonstelling, wat wil je nog meer. Nou, eten in de zon op een terras bijvoorbeeld. En dat kon.

De volgende dag drie oude dorpjes: Turenne, Collonges-la-rouge en Curemonte. Allemaal prachtig. Zelfs het rijden met de auto was leuk, schitterende weggetjes, fraaie uitzichten en dat alles vanuit de passagierstoel.

De derde dag reden we naar de Gorge de la Vezeres. Samen liepen we vijf kwartier over mooie paden langs een rivier. Het was stil en vochtig, de bomen zaten van onder tot boven onder de mossen. P en C besloten terug naar de auto te lopen, E en ik wandelden door tot Uzerche. Daar aten we wat, vonden P en C terug en reden naar huis.

De vierde en laatste dag maakten E en ik een modderige wandeling in de omgeving van het huis. Het werd een beetje een speurtocht maar gelukkig konden we ons orienteren op de zon.
's Middags reden we naar het huis van Jolanda en Ton in Geix om het nieuwjaar te vieren. Het was allemaal zeer aangenaam.

Zaterdag de terugreis begonnen. Het was wat somber weer maar met de regen viel het mee. Een uur of wat op kleine wegen doorgebracht, daarna wat N wegen. In Montmort-Lucy overnachtten we in een hotel waar het eten heerlijk was maar het bed slecht (Le cheval blanc). Toen we om 8 uur beneden kwamen voor het ontbijt was het hotel nog donker en op slot.
Ook zondag was het somber met af en toe een spetje. Saai gereden over autowegen en om 6 uur thuis.


back