November 2015.

10 november had ik afgesproken met Kees om na pakweg 50 jaar weer eens te gaan biljarten. We kozen Utrecht als plaats, halverwege onze woonplaatsen. Heel fraai langs de Vecht gereden, leuk gebiljart en gezellig geOHt. De terugweg was nattig, mijn vrij nieuwe broek begint al te lekken en ook mijn laarzen zijn niet 100% meer.

Een dag later bracht ik de motor naar Heerhugowaard om wat kleine problemen te laten oplossen: de balhoofdspeling, de verlichting voor, de schakelaar van het remlicht en bovenal de vermoede valse lucht inlaat. De schuur ziet er nu uit zoals over pakweg 10 jaar...

Dit werd aangestroffen in luchtfilterbox! Het zand heeft krassen in de gasschuif veroorzaakt. De logische verklaring is dat de amsterdamse monteur bij het gehaast in orde brengen van een klem zittende tank overloop slang een van de aanzuigrubbers heeft losgetrokken. Gevolg : zand werd binnengezogen in de airbox en in de motor. Hopelijk is er weinig schade aan het blok ontstaan.

De motor werd keurig thuis bezorgd maar de kabel van de lichtschakelaar liep helemaal verkeerd. Dat hersteld en de bagster tankhoes weer geplaatst.


back