Oktober 2015.

Op 2 oktober reed ik naar het ontmoetingspunt voor de heenreis naar Leveroy, de McDonalds in Gorinchem. Rene was er al en even later kwamen Rob en Damian erbij. O.l.v. Rob togen we naar het zuiden. Rob had slechte ogen en we belandden daarom op prachtige offroad paden en tankbanen. Ik was gelijk af van mijn koudwatervrees.

De ontvangst bij Marko was geweldig. We mochten eventueel slapen in huis, een aanbod waar ik graag gebruik van maakte. De avond werd bij het vuur doorgebracht, Marko had voor versnaperingen gezorgd en Limburgse Wim verstrekte een Limburgse borrel.

Zaterdag zaten we voor mijn doen al vroeg op de motor. Ik was blij dat ik de dag ervoor al wat offroad had geproefd want ik kon nu ontspannen beginnen. De paden waren allemaal goed begaanbaar doordat het de dagen ervoor droog was geweest. Wel raakten we verstrikt in een jungle waar de struiken sinds de rit van 2013 flink gegroeid waren!

Tot aan de lunchstop reed mijn motor prima maar daarna vertoonde hij af en toe kuren: slecht lopen in het middengebied. Kort daarop liep ie weer goed maar aan het einde van de etappe was het weer raak. De laatste 15 km reed ik daarom over de weg naar het eindpunt. Daar wachtte ik een tijdje op de mannen maar toen het te lang duurde besloot ik naar huis te rijden. Bij Lelystad liep de motor weer als vanouds!

Om dat nog eens te controleren, om te tanken en de bandenspanning te controleren reed ik de 12e een klein rondje. Beetje additief in de benzine gegooid om eventuele troep te verwijderen. Motor reed goed.

.

.

Op vrijdag 23 oktober reed ik naar Muiden om Peter en Symon te ontmoeten. We hadden afgesproken dit weekend naar Heeten te gaan waar we vroeger met de Hombo's zo regelmatig waren geweest.

Het was een genoegen de goed onderhouden Africa Twin van Symon weer eens geparkeerd te zien naast die van Peter. We dronken een bakkie en reden toen over kleine weggetjes naar Heeten. Na een bakkie bier bij Wieger reed Symon weer naar huis en reden wij via een onverhard weggetje naar de boerderij annex Bed and Breakfast.

We hadden een appartement met 2 kamers ter beschikking gekregen. Ik koos ervoor in de bedstee te gaan slapen. Nadat we onze rommel hadden gedumpt wandelden we naar de kroeg van Wieger om wat te drinken en een stamppotje te eten.

Niet helemaal conform mijn nieuwe koolhydraatvrije dieet maar wel erg lekker. De avond werd aan de bar doorgebracht... 's Nachts last van een zwaar hoofd en een droge strot, een prijs die betaald moet worden! Aan het ontbijt de volgende morgen werd besloten naar Ibbenburen te rijden. Daar zou een motormuseum moeten zijn.

Het was lastig om een leuke route naar Ibbenburen te rijden maar met behulp van de motorkaart lukte het aardig. In de plaats aangekomen lunchten we spotgoedkoop met koffie en taartjes. Daarna ging ik op zoek naar een aanwijzing waar het museum moest zijn. Een oudere heer legde het uit en na enig zoekwerk kwamen we er terecht.

Het bleek een erg aardig museum te zijn met een gevarieerde collectie. De motoren waren min of meer bij elkaar gezet wat het overzicht bevorderde. Met de BMW mono's en de MZ's was de nostalgie voor mij compleet. De terugweg reden we ook weer zoveel mogelijk over kleine wegen. Eenmaal bij de boerderij reed Peter door; ik sloeg af wat enige ergernis opriep. Symon was er inmiddels ook weer en nadat Peter er was wandelden we naar Heeten. Even gekletst met 'visArend' en daarna naar Wieger voor drank, eten en weer drank. Ik, en later Symon, had een grappig gesprek met een vage homo en zijn vriendin die een kruidenkwekerij dreef. Terug op de boerderij waren we er getuige van hoe het er aan toe gaat als een kalf geboren is, een hele schok voor Peter.

Het was het hele weekend droog geweest en op zondag scheen de zon zelfs. Tot Ermelo reed ik met de motorkaart voorop. De wegen die in de schaduw lagen waren nog nat en met mijn Mefo achterband deed ik het er rustig aan. Symon zal zich verbeten hebben... In Ermelo namen we afscheid. Ik wilde via de dijk Enkhuizen-Lelystad naar huis omdat ik het rond Amsterdam wel gezien had. In Lelystad stopte ik nog even voor een lekkere zalmsalade en een laatste foto.

Deze maand 1391 km gereden.


back